Ardie den Boer

Wie ik ben

Zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig geweest met tekenen en werken met textiele materialen. Al snel begon ik met het bedenken en uitwerken van eigen ontwerpen. 

Toen de tijd er rijp voor was heb ik  de 2-jarige kunstopleiding “Academie de Werker’ in Groningen gevolgd. Hierna heb ik ook de Masterclass doorlopen.

De technieken die het beste bij mij passen zijn weven en haken. 

Bij het weven ben ik vooral gefascineerd door het spel van draden die een verbinding met elkaar aangaan. De variatie in kleuren en bindingen blijft uitdagen. Weven is een techniek waarbij meestal veel van te voren bedacht en uitgerekend moet worden.

Daartegenover staat haakwerk. Hierbij kan ik veel meer mijn intuïtie volgen en ontstaan er verrassende 3-D werken. Door het uitvoeren van bepaalde wetmatigheden zoals die in de natuur optreden, ontstaan er verrassende, organisch lijkende objecten.

Voor meer informatie over mij en mijn werk kun je terecht op mijn website.

Werkwijze

Bij het uitdenken van mijn werken ga ik uit van een idee of emotie die ik uit wil beelden. Na een uitgebreide ontdekkingstocht in mijn hoofd en op papier, kom ik met behulp van bijvoorbeeld associatie, abstraheren, combineren en het zoeken naar mijn artistieke familie (bestaande kunstwerken die mij aanspreken) tot één of meer ontwerpen. Dan ga ik uitzoeken in welke vorm en met welke techniek ik dit uit ga voeren.

Gebruikte materialen

Bij het weven en haken maak ik graag gebruik van natuurlijke materialen, zoals linnen katoen, zijde en wol. Koperdraad vind ik ook een boeiend materiaal. De mogelijkheden die papier, hout en metaal bieden vind ik interessant om uit te proberen. Combinaties van technieken en materialen bieden mij veel mogelijkheden om uit te drukken wat ik wil zeggen met mijn werk.